Nieuws  /  Kalender  /  Contact 

Het Nieuwsblad

carumbola cocktails rum paradijselijk cocktailworkshop mix cocktailmix
Meest inspirerende onderneemster Mechelen

Bedenker innovatief rum-concept is meest inspirerende onderneemster van Mechelen

MUIZEN – Het was een nipte race, maar Ingrid Sluis uit Muizen (Mechelen) kreeg de meeste stemmen van de verkiezing ‘Meest inspirerende onderneemster’ voor de regio Mechelen achter haar naam. In 2018 startte de freelance marketingconsultant een gloednieuwe drankenlijn op basis van rum. ‘Carumbola’ mixt Caraïbische rum met natuurlijke fruitsappen: het resultaat is een exotische drank om gemakkelijk zelf cocktails mee te maken.
Jonas van Boxel
Vrijdag 11 maart 2022 om 15:30

Ingrid startte Carumbola samen met haar man Dirk. “Ik was al lang fan van cocktails op basis van rum, maar vond het te complex om cocktails thuis te maken. Met onze spirits willen we een basis bieden om eenvoudig thuis een goede cocktail te maken. ‘Easy serve’ noemen wij dat. Met onze dranken moet je niet nog op zoek naar een hoop extra ingrediënten: door bijvoorbeeld tonic of een limonade toe te voegen, krijg je al een heel lekkere aperitief.”

Carumbola startte met twee ‘spirits’, met de smaak van exotische vruchten en met bessen. Ondertussen zijn daar twee likeuren met chocolade- en koffiesmaak bijgekomen. Recent bracht het bedrijfje een gekruide rum uit. Voor de productie werkt Ingrid met een stokerij in Aalst.

Doorzettingsvermogen
Na een online stemming voor ‘meest inspirerende vrouwelijke ondernemer’ op het economisch online nieuwsplatform Made in, kwam zij als Mechelse laureate uit de bus. De woorden ‘passie’, ‘optimisme’ en ‘enthousiasme’ sprongen eruit bij Ingrids stemmers. In die beschrijving kan de 55-jarige Muizense zich zeker vinden. “Mensen geven mij wel vaker mee dat ik enthousiast ben, en een optimist. En ik ben absoluut vol passie bezig met Carumbola. Dat is mijn kindje.”

“Op mijn werk hoor ik soms dat je na je vijftigste bent afgeschreven, maar daar ben ik niet mee akkoord: je bent nooit te oud om je droom na te streven.”
Ingrid Sluis

Ook haar doorzettingsvermogen wordt geprezen. “Ondernemen komt uiteraard met hoogtes en laagtes. Je hebt een eigen visie en wil die uitwerken. Ik heb wel mijn weg moeten vinden. De samenwerking met mijn eerste verkooppartner bleef bijvoorbeeld zonder resultaat. Maar ik ben door blijven gaan om mijn doel te bereiken: mensen een leuke cocktailervaring te bezorgen.”

Carumbola-confituur
Corona maakte het lastiger om mensen kennis te laten maken met haar product. “Voor de pandemie stond ik elk weekend op markten en proeverijen, maar opeens mochten de mensen niet meer proeven. Daarom zocht ik nieuwe manieren om Carumbola te introduceren: We verkopen in 4cl flesjes om Carumbola te ontdekken, confituren op basis van onze spirits, binnenkort komt ook choco met onze likeuren op de markt. Een ijssalon uit de buurt maakt Carumbola-ijs. Op dit moment werken we met een lokale bakker aan desserten waar onze dranken in verwerkt zitten.

Op dit moment is Carumbola te verkrijgen via de eigen webshop en in een aantal drankenhandels en zelfstandige supermarkten in de wijde regio Mechelen. “We zijn aan het praten met restaurants, om in te spelen op de hype van ‘after dinner cocktails’: een cocktail na de maaltijd. Daar zouden onze likeuren perfect voor zijn.”

Voorlopig werkt Ingrid nog als consultant, maar op termijn wil ze voltijds met Carumbola bezig zijn. “Op mijn werk hoor ik soms dat je na je vijftigste bent afgeschreven, maar daar ben ik niet mee akkoord: je bent nooit te oud om je droom na te streven.”

www.made-in.be

Meer nieuws

carumbola cocktails rum paradijselijk cocktailworkshop mix cocktailmix

Het Nieuwsblad

A Better Blend: pop-up eindejaarswinkel met uitsluitend Belgische merken opent

GVA

CARUMBOLA: rum met een fruitsmaak, bedacht in Muizen

Deel deze post op: