Made in Oost Vlaanderen

carumbola cocktails rum paradijselijk cocktailworkshop mix cocktailmix
AALST/MUIZEN – Een ondernemerskoppel uit Muizen, nabij Mechelen, brengt in samenwerking met de Aalsterse stokerij VDS een gloednieuwe, ambachtelijk gemaakte smaaksensatie op de markt. Carumbola is een rum gemengd met geconcentreerde vruchtensappen afkomstig van vruchten uit de hele wereld. Drink hem puur of meng de drank met de juiste tonic, en je krijgt een heerlijk frisse cocktail. Perfect als aperitief of om de hele avond mee op de dansvloer te staan.We worden om de oren geslagen met een overaanbod aan ginsoorten. Zo komen er steeds meer fruitgins bij op de markt, hoewel de liefhebbers hiervan niet de échte gin-drinkers zijn. Ondernemers Ingrid Sluis en haar man Dirk Ottemans van Global Marketing Projects bedachten daarom een alternatief. Samen met stokerij VDS in Aalst, dat sedert 1928 een sterke reputatie heeft opgebouwd als producent van ambachtelijke likeuren, gins en aperitieven, ontwikkelden ze een fruitdrank op basis van rum. Carumbola was geboren.

Puur natuur

“We legden de lat bijzonder hoog: voor Carumbola selecteerden we de beste witte rum van de Caraïbische eilanden, gebruiken we uitsluitend natuurlijke ingrediënten en géén artificiële aroma’s of kleurstoffen. De rum wordt gemengd met geconcentreerde vruchtensappen afkomstig van vruchten uit de hele wereld. Alles is puur natuur en wordt ambachtelijk gemaakt bij stokerij VDS.”

Een originele naam

De naam Carumbola is een samentrekking van de exotische vrucht ‘carambola’ en ‘rum’. “We vonden het belangrijk dat de naam leuk en exotisch klinkt, maar tevens eruit springt ten opzichte van andere merken. Aangezien we Carumbola zowel in België als in de UK op de markt brengen, moest het vooral makkelijk uit te spreken en te onthouden zijn, ook voor Engelstaligen.”

Twee smaken

Ingrid en haar man pakken uit met twee sensationele smaken: de ‘Exotic’ bevat drie exotische vruchten en voor de ‘Very Berry’ wordt de rum gecombineerd met 4 bessensoorten. De gloednieuwe drank, die gedronken kan worden als aperitief of cocktail, maar zelfs door jongeren gesmaakt wordt als shot, wordt verkocht in flessen van 70cl en bevat 22% alcohol.

“Carumbola Very Berry is zeer lekker in combinatie met Fever-Tree Elderflower, bij de Exotic past dan weer beter Fever-Tree Mediterranean of wat limoensap en ijs. Zo kan je op zoek gaan naar oneindig veel leuke combinaties met onze fruitrum, zowel in cocktails als gerechten. Mensen met leuke ideeën mogen deze altijd met ons delen via Facebook.”

Exclusieve verdelers

“In eerste instantie focussen we op de Britse en de Benelux-markt en gaan wij in zee met exclusieve verdelers voor kleine tot middelgrote hoeveelheden. We mikken vooral op de kleine en grote detailhandelaars, bars, restaurants en eventbedrijven. Je zal Carumbola dus niet meteen in de winkelrekken van de supermarkt terugvinden. We werken ook volop aan nieuwe smaken die we in 2019 zullen presenteren.”

Verras jij je gasten tijdens de eindejaarsperiode graag met een origineel aperitief? Op de website van Carumbolavind je leuke tips voor cocktails met deze nieuwe smaaksensatie.

Bron: http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/na-fruitgin-en-jenever-nu-ook-rum-met-een-smaakje/

Meer nieuws

carumbola cocktails rum paradijselijk cocktailworkshop mix cocktailmix

Het Nieuwsblad

A Better Blend: pop-up eindejaarswinkel met uitsluitend Belgische merken opent

Het Nieuwsblad

Bedenker innovatief rum-concept is meest inspirerende onderneemster van Mechelen MUIZEN

GVA

CARUMBOLA: rum met een fruitsmaak, bedacht in Muizen

Deel deze post op: