11 juni 2025

HLN

carumbola cocktails rum paradijselijk cocktailworkshop mix cocktailmix

“Carumbola cocktails zijn de snelste weg naar het paradijs”: rumproducent Carumbola is klaar om festivals te veroveren.

Mechelen

Digitaal artikel 1 | CARUMBOLA

Dirk Ottermans (58) en Ingrid Sluis (57) begonnen Carumbola in 2018 heel low profile, met twee rum-based spirits, eentje met exotische vruchten en eentje met rode bessen. Hij houdt van pure rum, zij drinkt de sterke drank gemaakt van suikerriet graag in cocktails. “Maar ik maakte dat thuis nooit omdat ik met het idee fixe zat dat dit veel te moeilijk was en dat je daar te veel ingrediënten voor nodig had.”

Dankzij hun spirits maak je in geen moeite een ‘cocktail zonder gedoe’. “Je voegt tonic, limonade of spuitwater toe en klaar. Ons motto luidt dan ook ’the shortest way to paradise’, de snelste weg naar het paradijs. Meteen ook een knipoog naar de Caraïben, de bakermat van de rum”, lacht Ingrid, die het gezicht van het merk is. Al zijn er dankzij een samenwerking met The Cocktail Lovers intusssen ook recepten voor heuse ‘Carumbola creations’.

Twee keer goud

De producten worden stuk voor stuk gemaakt door Van der Schueren, een kleine stokerij in Aalst die onder meer ook werkt voor BelRoy’s en Noble. “De basis van al onze dranken is een mix die we zelf hebben samengesteld van rums uit Trinidad, Jamaica en de Dominicaanse Republiek. Daar voegen we dan natuurlijke ingrediënten aan toe, smaak- en kleurstoffen zijn uit den boze.”

Carumbola beperkt zich al lang niet meer tot exotisch fruit en rode bessen alleen. Intussen verkopen Ingrid en Dirk ook een chocolade- en een koffielikeur en een spiced rum. Dat zelfs met internationaal succes. De twee laatste kregen eerder dit jaar een gouden medaille op respectievelijk de Frankfurt International Trophy en de Concours International de Lyon.

Samenwerkingen

Het blijft overigens niet bij dranken alleen dankzij enkele bijzondere samenwerkingen. Zo verkoopt de Mechelse chocolatier The Cacao Project een praline op basis van de ‘Dark Spice’ en brouwt het Zemstse Sweynbeer Rumboozle, een combinatie van bier en rum. “De Rumboozle is twee jaar geleden ontstaan op een kerstmarkt. Het was bitterkoud en er was geen volk, dus raakten we aan de praat”, lacht Ingrid.

Intussen heb je ook een Carumbola-confituur en een Carumbola-advocaat. Het merk staat wel vaker op evenementjes. Zondag organiseerde het er in samenwerking met Luc Vis voor het eerst zel een: de Proevertjesmarkt met Mechelse producenten van eten en drank tijdens de Mechelse koopzondag. “Ik heb Luc zo zot gekregen om zijn oesters te besprenkelen met onze Dark Spice, ook al was hij er ronduit tegen. Hij moest toegeven dat het lekker wa. Volgend jaar organiseren we een tweede editie.”

Tomorrowland

Ze hoopt dit jaar op veel meer evenementen. “Ik ben in gesprek met de stad over Ottertrotter en Maanrock.” Het is maar een  begin. “Ik heb twee grote dromen: ik zou graag op grote muziekfestivals staan als Tomorrowland en naar het buitenland exporteren”, klinkt het ambitieus. Dat met de huidige, maar ook met nieuwe producten. Zo heeft Carumbola momenteel rum rijpen op eiken vaten en wordt er gewerkt aan een glührm, met perensap van De Drie Wilgen en kaneel. Intusen er ook aan foodpairing gedaan. Zo vinden binnenkort de eerste ‘Rum & Chocolade Pairing Tasting’ plaats in samenwerking met The Cacao Project’ en ‘Drinks for Busy People. De producten van Carumbla zijn te koop bij een aantal lokale supermarkten en bij drankenhandelaars in Vlaanderen of via http://www.carumbola.be. Je kan Carumbola volgen op insta via Carumbola.be.

Meer nieuws

carumbola cocktails rum paradijselijk cocktailworkshop mix cocktailmix

Het Nieuwsblad

A Better Blend: pop-up eindejaarswinkel met uitsluitend Belgische merken opent

Het Nieuwsblad

Bedenker innovatief rum-concept is meest inspirerende onderneemster van Mechelen MUIZEN

GVA

CARUMBOLA: rum met een fruitsmaak, bedacht in Muizen

Deel deze post op: